Daglig vedligeholdelse

Opvaskemaskine

Husk altid at kontrollere om maskinen har nok salt og afspænding. Lamper vil signalere, hvis tingene mangler – og så er det blot at påfylde. Glas mv. bliver ikke rene, hvis salt og afspænding mangler.
Kontrollér, at huller i spulearme er rene og utilstoppede.

Indbygningsovn

Det mest stabile resultat opnås ved alm. ovn med over/undervarme. Bruges varmluft, med 2 plader inde, vil luften hvirvles rundt i ovnen og give en ujævn varme fordeling, som igen giver et uens resultat på de 2 plader.

Køle/fryseskab

Stålfronten på skabet er super let at rengøre; tørres over – først med en fugtig, siden med en tør klud. Hylder og bokse er ikke egnede til at komme i opvaskemaskinen (kan blive skæve), men skal blot vaskes i sæbevand i køkkenvasken.

Fryseren bør afrimes min. en gang om året for at sikre lavt strømforbrug. Tænd indfrysningsknappen, så madvarerne får så lav en temperatur som muligt, så de kan opbevares i rumtemperatur i længere tid, mens afrimning pågår. Undgå at skade gulvet, sæt evt. hylden til store flasker på gulvet foran til at opfange vandet.

Kogeplade

Kogepladen rengøres ofte, gerne med glasskraber eller blød svamp, så pladen ikke ridses unødigt. Glas keramisk rensemiddel, et skuremiddel netop til kogeplader, kan påføres pladen, hvis noget er brændt på. Lad opløse og tør af med våd svamp.