Fjernvarme

I teknikskabet, i entreen, ses målere til fjernvarmen. Alle målere er fjernovervåget og afgiver dagligt data til central opsamlingsenhed. De oplysninger, der sendes via radiosignal, indeholder informationer om månedsforbrug og det samlede årsforbrug på skæringsdatoen. Ønsker man selv at holde øje med forbruget, er det blot at notere dette med ønsket interval. Vand og el, som er tilgængeligt på fællesområder (haven, opgange, kælder og fælleslokaler) aflæses i kælder af vicevært og afregnes over fællesudgifter.

Central- og fjernvarmeanlæg

Lejligheden har gulvvarme, som styres af trådløse termostater/følere opsat i alle boligens rum og som rapporterer det aktuelle behov for opvarmning tilbage til styringen i teknikskabet. Måleren har et display, hvorpå fem forskellige oplysninger kan ses, alt efter det antal tryk man afgiver.

På målerens skærm vises umiddelbart

1. boligens forbrug i kWh med syv decimaler

tryk herefter for yderligere oplysninger:

2. forbrug af vandvolumen i m3 med to decimaler
3. Eventuel fejlmelding vises som nummerkode, se skema for fejlkoder.

Holdes knappen inde i 10 sekunder, skiftes der fra bruger- til serviceoplysninger.

Fjernvarmemåler

Brugermanual

Godt tip

Termostaterne sikrer opvarmning i alle rum og kan justeres (øges/sænkes) iht. ønsket temperatur. Ønskes fornemmelse af varme i gulvet på badeværelset, skal der i perioder uden behov for opvarmning, skrues ekstra op for føleren i rummet. Står samtlige følere i lejligheden på 20º C på en sommerdag, vil gulvet i badeværelset føles køligt, selvom selve rummet føles lunt og behageligt – som i øvrige lokaler. Føleren i badeværelset må derfor skrues 3-4 grader højere op, for at opnå den ønskede fornemmelse af varme i gulvet.