Altan og tagterrasser

Gulvet på altanen og tagterrasserne er af typen ”EasyPlank” og er utroligt let at vedligeholde. Det er et kompositmateriale, som f.eks. hverken kræver oliering eller afdækning til vinter og det hverken rådner eller flækker. Med en meget jævn indsats bevares det flotte udtryk i mange år. Brug af altanen og tagterrasserne, børn der leger, stole der rykkes frem og tilbage, etc. vil naturligvis afsætte spor på gulvet.

Altanbrædderne bør ikke belastes med store krukker over 50kg.

Daglig vedligeholdelse

Fej gulvet jævnligt og hold øje med at gulvet ikke gror til med blade og skidt på flader samt i mellemrummene. Disse forekomster indbyder alger m.m. til at tage ophold på altanen/tagterrassen.

Gulvet afvaskes med blød kost og vand, evt. iblandet et par dråber opvaskemiddel.

Rengøring og pleje – læs mere her

Efterbehandling

Se nedenfor.

Gode tip

Skjolder af mad og drikke: Jo hurtigere der tørres op, jo mindre bliver skaden. Er der tale om meget genstridige pletter og skjolder kan gulvet afrenses med Patio Cleaner fyldt med et effektivt rengøringsmiddel og vand.
Alge forekomster: Kan tages med f.eks. Rodalon-opløsning.
Vanskelige pletter (olie, fedt): Kan alm. rengøring ikke fjerne pletten, kan man ty til sandpapir korn 100 og/eller en ren stålbørste, hvor man børster meget let i plankens længderetning og på en gang fjerner/reetablerer strukturen i planken. Igen – start i et hjørne, til erfaring med børstningen er opnået.
Højtryksrensning: Undgås! Det anbefales udelukkende at anvende en Patio Cleaner, idet en højtryksrenser er meget hård mod plankerne og efterlader det skadet og mere modtagelig for algetilvækst.